Madrid

Spaanse regering wil noodfonds om ‘Thomas Cook-schade’ te compenseren

Print
Spaanse regering wil noodfonds om ‘Thomas Cook-schade’ te compenseren

Afbeelding: EPA

De Spaanse regering wil 300 miljoen euro uittrekken om de klap van het faillissement van Thomas Cook voor lokale ondernemers te verzachten.

Dat maakte het ministerie van Toerisme van het land bekend. Het kabinet neemt volgende week een beslissing over de hulpmaatregelen.

De val van Thomas Cook heeft diepe sporen nagelaten in populaire vakantielanden in het Middellandse Zeegebied. Veel hotels hadden contracten met de reis- en luchtvaartorganisatie, waarmee sommige hoteliers zelfs exclusief samenwerkten. Of ze betaald krijgen voor al hun aan Thomas Cook geleverde diensten, is nu erg onzeker.

Het Spaanse hulpplan bestaat uit dertien maatregelen die de schade aan de toerismesector moeten beperken. Er wordt onder andere een krediet verstrekt aan bedrijven die direct zijn getroffen door het bankroet van het Britse vakantie-imperium.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen