Al duizend bezoekers voor tentoonstelling ‘Opa, waat woore det väör men?’ in Heythuysen

Print
Al duizend bezoekers voor tentoonstelling ‘Opa, waat woore det väör men?’ in Heythuysen

Eric Munnicks (l) en Niels Klompen in het tijdelijke museum. Afbeelding: De Limburger/ Peter Schols

Heythuysen -

De expositie ‘Opa, waat woore det väör men?’ in Heythuysen, waarin de bevrijding van Midden-Limburg wordt belicht, heeft in drie weekeindes al duizend bezoekers getrokken. Dat meldt de organisatie.

Het hoge aantal bezoekers heeft ook de organisatie van de tentoonstelling verbaasd. „Je weet aan de voorkant niet waar je vanuit moet gaan, maar dit is boven verwachting. Bezoekers geven zelfs aan nog een keer terug te willen komen”, meldt mede-organisator Eric Munnicks.

In het tijdelijke museum, ingericht in de rijksmonumentale Boerderij Elshof in Heythuysen, wordt aan de hand van 66 persoonlijke verhalen van bevrijders de bevrijding van de hele regio in WO II behandeld. Talloze attributen uit die tijd zijn er te bewonderen.

Het museum is nog tot en met 15 december in de weekeindes geopend.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen