Stijn (21) uit Landgraaf jongste CDA-fractieleider van Nederland

Print
Stijn (21) uit Landgraaf jongste CDA-fractieleider van Nederland

Afbeelding: Stijn Kropman CDA/Facebook

Landgraaf / Schaesberg / Nieuwenhagen / Rimburg -

Stijn Kropman (21) is na de benoeming van Bart Smeets als wethouder in de gemeente Landgraaf door het CDA naar voren geschoven als fractieleider. Hij is daarmee de jongste fractievoorzitter voor de christendemocraten van Nederland.

Kropman werd in 2018 op 19-jarige leeftijd op voorkeursstemmen gekozen als raadslid. Hij is student rechtsgeleerdheid aan de Universiteit van Maastricht.

De nieuwe leider reageerde kort op zijn benoeming. „Ik dank mijn fractie voor het in mij gestelde vertrouwen. Ik zal me de komende jaren inzetten voor een gemeente waar het prettig wonen is en waar iedereen mee kan doen.’’

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen