Vier genomineerden Cultuurprijs Peel en Maas bekend

Print
Vier genomineerden Cultuurprijs Peel en Maas bekend

De Kepèlse Initiatiefgroep Behoud Lazaristenkapel is een van de genomineerden voor de Cultuurprijs Peel en Maas. Afbeelding: Stefan Koopmans

Panningen / Baarlo / Kessel / Helden -

De Stichting Baarlo Leeft!, de Kepèlse Initiatiefgroep Behoud Lazaristenkapel, het Kesselse echtpaar Mijntje en Peter Klaasen en ‘Bretelboy’ Jac Kranen uit Helden zijn de vier genomineerden voor de Cultuurprijs Peel en Maas.

De prijs wordt vrijdagavond 29 november uitgereikt in DOK6 theater in Panningen. Naast de Cultuurprijs worden ook de stimuleringsprijs en de publieksprijs uitgereikt. Stichting Baarlo Leeft! organiseert al jaren activiteiten, maar deed er vanwege het achthonderdjarig bestaan van Baarlo nog een schepje bovenop, zoals het beeldhouwproject Baarlo Steengoed. De Kepèlse Initiatiefgroep Behoud Lazaristenkapel is genomineerd voor de jarenlange inzet voor behoud van de rijksmonumentale kapel en dito orgel. Mijntje en Peter Klaasen zijn bekend van onder meer de organisatie van diverse voorstellingen voor Cultuurpodia Peel en Maas. De twee zijn ook nauw betrokken bij To Be Continued en Shakespeare in Kessel. Jac Kranen is vooral bekend van de Bretelboys. Hij is ook genomineerd vanwege zijn betrokkenheid bij de Dörper revues en de fanfare Sint Cecilia.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen