Invallers Helmond Sport doen MVV de das om

Print

Afbeelding: Etienne Zegers

Maastricht / Itteren - MVV heeft vrijdagavond met 3-1 verloren bij Helmond Sport. De Maastrichtenaren leken een succesvolle avond tegemoet te gaan, maar moesten met een man minder toch capituleren.

Na een door Luc Mares ingeleide kans voor Helmond Sport (beroerde breedtepass) in de eerste minuut kreeg MVV alle ruimte om zich naar een voorsprong te voetballen. De 0-1 viel in de dertiende minuut. Anthony van den Hurk, die daarvoor al drie keer mocht oefenen op afwerken, maakte het doelpunt. Het leek de opmaat naar meer.

Rood
Maar toen kreeg Shermar Martina rood voor het omver lopen van een doorgebroken speler en moest MVV al in de 23ste minuut met tien man verder. Kansen kwamen er zodoende niet meer voor de Maastrichtenaren in de eerste helft, maar Helmond Sport kwam ook niet verder dan wat ongevaarlijke vrije trappen en hoekschoppen.

Ook na de rust had MVV aanvankelijk weinig te duchten van de aanvallend tamelijk machteloze thuisclub. Totdat na een uur invaller Bram Zwanen toch de gelijkmaker van dichtbij binnen werkte.

Paniekerig
Het werd daarna wat paniekeriger bij MVV, dat desondanks zelf ook nog goede mogelijkheden kreeg. In de 74ste minuut kwam Helmond Sport ook nog op voorsprong toen een andere invaller - Diego Snepvangers - koppend doelman Nigel Bertrams kansloos liet. In de 87ste minuut counterden de Brabanders ook nog naar 1-3, doelpunt Snepvangers.

Bekijk hier de nieuwe aflevering van 'Komt dat Schot', het online voetbalprogramma van De Limburger: