Bonifazi ontbreekt bij MVV tegen Helmond

Print
Bonifazi ontbreekt bij MVV tegen Helmond

Bonifazi (rechts) in de wedstrijd tegen Jong Ajax. Afbeelding: Ermindo Armino

Maastricht / Itteren -

MVV moet vrijdagavond in de wedstrijd tegen Helmond Sport (20.00 uur) Facundo Bonifazi missen. De verdediger uit Uruguay heeft te veel last van een enkelblessure die hij op de training opliep en kan niet spelen.

Daarentegen keert Shermaine Martina terug na een blessure die hem vorige week tegen Jong Ajax aan de kant hield.

Trainer Fuat Usta snakt met zijn ploeg naar een goed resultaat na drie nederlagen in successie. ,,Verliezen is vervelend, maar het is nu ook niet zo dat we in paniek zijn. Met videobeelden en gesprekken geven we aan alle details aandacht, we willen vooruit. De spelers moeten nog sneller naar elkaar toegroeien, naar een hecht team.”

De Maastrichtenaren kregen in de laatste twee wedstrijden liefst acht doelpunten tegen. Usta: ,,We gaan de ploeg nu iets anders neerzetten. Dit wordt een wedstrijd waarin we waarschijnlijk heel weinig ruimte gaan krijgen.”

Usta vindt het jammer dat er geen MVV-fans toegang krijgen tot het stadion in Helmond. Deze maatregel heeft de Maastrichtse club zelf genomen. Vanwege een aantal gebeurtenissen uit het verleden is Helmond-MVV een beladen duel en MVV wil niet het risico nemen dat er vrijdagavond iets gebeurt dat de club schaadt. Usta: ,,Ik vind het een gemis dat onze fans er niet zijn. We hebben toch zeker trouwe supporters.”

Kijk hier naar een nieuwe aflevering van Komt dat Schot, het online voetbalprogramma van De Limburger:

Komt Dat Schot - KDS #10. Video: De Limburger

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen