Roda sluit turbulente week af met welkome overwinning

Print
Roda sluit turbulente week af met welkome overwinning

Afbeelding: ProShots

Kerkrade / Eygelshoven - Roda JC heeft vrijdagavond een uitermate turbulente week afgesloten met een uitermate welkome overwinning. Dankzij een laat doelpunt van Niels Verburgh ging de ploeg van trainer Jean-Paul de Jong alsnog met de zege aan de haal: 1-2.

Drie punten die Roda heel goed kan gebruiken, nu de KNVB de club drie punten in mindering wil brengen vanwege het bestuurlijke gerommel rond directeur Mauricio Garcia de la Vega.

Tegenhouden
Lang zag het er niet naar uit dat Roda met een overwinning huiswaarts zou keren. In een weinig boeiende eerste helft had Telstar het betere van het spel. Roda beperkte zich tot tegenhouden. De thuisploeg was regelmatig dreigend, maar werd één keer echt gevaarlijk. Fernandes kreeg op de linkerflank vrije doortocht en kwam vrij uit voor doelman Muyters. Die bood één op één knap redding.

Ugbo
Niet voor het eerst dit seizoen kwam Roda na de pauze een stuk beter voor de dag. De goede hervatting van de bezoekers werd al na vijf minuten beloond. Iké Ugbo profiteerde optimaal van een slippertje van Telstar-aanvoerder Korpershoek, die de bal verspeelde. De spits van Chelsea rommelde zich een weg richting het doel en schoot binnen: 0-1. Uitgerekend een doelpunt van de speler die als enige persoonlijk werd geraakt door de perikelen rond directeur Mauricio Garcia de la Vega. Ugbo kreeg pas deze week zijn salaris, het geld dat Chelsea voor hem had overgemaakt was immers eerder gebruikt om andere spelers te betalen.

Rebound
Lang kon Roda niet van de voorsprong genieten. Nog geen kwartier later trok Telstar de stand alweer gelijk nadat Muyters een schot van Tavsan niet goed kon verwerken. Telstar-spits Glynor Plet was alert en kopte de rebound binnen: 1-1.

In een rommelige slotfase probeerden beide ploegen nog tot kansen te komen. Roda was daarin het meest gelukkig van de twee. Verdediger Niels Verburgh stond goed op te letten toen twee minuten voor tijd een kopbal op de paal eindigde. De Belgische verdediger werkte in de herkansing van dichtbij binnen 1-2. Reden voor groot feest bij de 141 meegereisde fans. 

Bekijk hier de nieuwe aflevering van 'Komt dat Schot', het online voetbalprogramma van De Limburger: