College verwacht voor 24 maart uitspraak RvS over Centrumplan

De beoogde nieuwe supermarkt van Jan Linders aan de Burgemeester Hobusstraat.

De beoogde nieuwe supermarkt van Jan Linders aan de Burgemeester Hobusstraat. © Eugelink Architectuur

Het college van Nederweert verwacht uiterlijk 24 maart volgend jaar een uitspraak door de Raad van State over het Centrumplan. Dat hebben B&W de raadsleden onlangs laten weten.

Pieternel Kellenaers

De uitvoering van het Centrumplan is door de gemeente ‘on hold’ gezet nadat de Vereniging van Vastgoedeigenaren (VvVE) Nederweert eind juli een beroep heeft ingesteld bij de Raad van State (RvS). Een verweerschrift is 24 september door de gemeente naar de RvS gestuurd en aangezien het hier een gecoördineerde procedure betreft waarbij bestemmingsplan en omgevingsvergunning tegelijk ter inzage liggen, moet het hoogste rechtsorgaan binnen zes maanden uitspraak doen.

Het Centrumplan behelst de sloop van de oude sporthal (pand Wijen) in het centrum van Nederweert en de komst van onder meer een nieuwe supermarktlocatie voor Jan Linders, extra parkeerplaatsen en woningen.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee