Tijdelijk gronddepot aan Industriekade Weert

Print
Tijdelijk gronddepot aan Industriekade Weert

De grond die vrijkomt bij de rioolvervanging in Keent moet eerste getest worden voordat hij naar de aannemer kan. Afbeelding: archief DDL

Laar / Weert / Altweerterheide / Stramproy / Tungelroy / Swartbroek -

Er komt een tijdelijk gronddepot aan de Industriekade in Weert. Dat is nodig om de grond te kunnen testen op een aantal giftige stoffen.

De grond komt uit Keent, waar het riool op een aantal plekken vervangen wordt. Gemeenten zijn vanaf medio dit jaar verplicht deze grond te testen op zogenaamde poly- en perfluoralkylstoffen (PFAS). Deze stoffen werden onder meer in huishoudelijke producten gebruikt, omdat ze zowel water- als olieafstotend zijn en goed tegen hitte of zuren kunnen. Ze kunnen echter ook giftig zijn. Bij de aanbesteding had de gemeente geen rekening gehouden dat ze de grond hierop zou moeten testen, voordat die naar de aannemer kan. Om te voorkomen dat de rioolvervanging in Keent stagneert, is het gronddepot nodig.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →