Oogst grootscheepse actie Blerick: boetes en beslagleggingen

Print
Oogst grootscheepse actie Blerick: boetes en beslagleggingen

Afbeelding: Politie

Blerick - Bij de grootschalige controle van politie, Openbaar Ministerie, gemeente, Belastingdienst en de marechaussee in de Blerickse wijk Vastenavondkamp zijn volgens de instanties verschillende overtredingen geconstateerd.

Openstaande belastingschulden werden ontdekt en boetes geïncasseerd. Er zijn twee aanhoudingen verricht.

Lees ook: Massale actie in strijd tegen criminaliteit in Blerickse wijk Vastenavondkamp

In totaal kregen 25 personen een bekeuring, onder meer voor rijden onder invloed of zonder rijbewijs, defecte verlichting en te weinig profiel op de banden. Daarnaast werd hennep en een kleine hoeveelheid hasj in beslag genomen, net als een bromfiets en een auto, toen bleek dat die was gestolen. De bestuurder van het voertuig is aangehouden. De andere arrestatie betrof een automobilist die zonder rijbewijs reed en onder invloed was van drugs.

Lees ook: Na operatie Hektor in Q4, nu Pandora in Blerick

De Belastingdienst heeft beslag gelegd op acht voertuigen in verband met openstaande vorderingen met een totaalbedrag van ruim 100.000 euro. Ter plekke is voor een bedrag van ruim 2200 euro aan contant geld geïnd. Negen Nederlandse bestuurders ontvingen een aanslag van 1500 euro voor het rijden in een buitenlands voertuig.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen