Gouden Kalf voor Tegelse regisseur Rob Lücker

© ANP

Regisseur Rob Lücker heeft vrijdagavond een Gouden Kalf gewonnen. Hij won de prestigieuze Nederlandse filmprijs met de serie Zeven Kleine Criminelen in de categorie 'beste televisiedrama'.

Redactie

De spannende jeugdserie gaat over de twaalfjarige Raffie, die ten einde raad is als hij met zijn broertje en oma uit huis dreigt te worden gezet. Hij moet een plan bedenken om aan geld te komen en besluit samen met zijn vrienden een zwaarbeveiligde bank te overvallen.

KwaliteitOnder anderen Theo Maassen en Anniek Pheifer spelen in de serie van Lücker. ,,Kwalitatief en innoverend jeugddrama is een speerpunt in het dramabeleid van de VPRO. Zeven kleine criminelen is daar op alle fronten een zeer geslaagd voorbeeld van", zei eindredacteur Anna van der Staak over de serie op de website van de omroep.

Lees ook: Film ‘Dirty God’ wint drie Gouden Kalveren

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee