Gouden Kalf voor Tegelse regisseur Rob Lücker

Print
Gouden Kalf voor Tegelse regisseur Rob Lücker

Afbeelding: ANP

Tegelen - Regisseur Rob Lücker heeft vrijdagavond een Gouden Kalf gewonnen. Hij won de prestigieuze Nederlandse filmprijs met de serie Zeven Kleine Criminelen in de categorie 'beste televisiedrama'.

De spannende jeugdserie gaat over de twaalfjarige Raffie, die ten einde raad is als hij met zijn broertje en oma uit huis dreigt te worden gezet. Hij moet een plan bedenken om aan geld te komen en besluit samen met zijn vrienden een zwaarbeveiligde bank te overvallen.

Kwaliteit
Onder anderen Theo Maassen en Anniek Pheifer spelen in de serie van Lücker. ,,Kwalitatief en innoverend jeugddrama is een speerpunt in het dramabeleid van de VPRO. Zeven kleine criminelen is daar op alle fronten een zeer geslaagd voorbeeld van", zei eindredacteur Anna van der Staak over de serie op de website van de omroep.

Lees ook: Film ‘Dirty God’ wint drie Gouden Kalveren

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen voor nog geen 1,50 per week.

Bekijk de aanbieding →