Gouden Kalf voor Tegelse regisseur Rob Lücker

Print
Gouden Kalf voor Tegelse regisseur Rob Lücker

Afbeelding: ANP

Tegelen - Regisseur Rob Lücker heeft vrijdagavond een Gouden Kalf gewonnen. Hij won de prestigieuze Nederlandse filmprijs met de serie Zeven Kleine Criminelen in de categorie 'beste televisiedrama'.

De spannende jeugdserie gaat over de twaalfjarige Raffie, die ten einde raad is als hij met zijn broertje en oma uit huis dreigt te worden gezet. Hij moet een plan bedenken om aan geld te komen en besluit samen met zijn vrienden een zwaarbeveiligde bank te overvallen.

Kwaliteit
Onder anderen Theo Maassen en Anniek Pheifer spelen in de serie van Lücker. ,,Kwalitatief en innoverend jeugddrama is een speerpunt in het dramabeleid van de VPRO. Zeven kleine criminelen is daar op alle fronten een zeer geslaagd voorbeeld van", zei eindredacteur Anna van der Staak over de serie op de website van de omroep.

Lees ook: Film ‘Dirty God’ wint drie Gouden Kalveren

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen