Vier daklozen met metalen voorwerp doodgeslagen

Spullen van een dakloze in Central Park, New York (archieffoto)

Spullen van een dakloze in Central Park, New York (archieffoto)© AD/AFP

In New York zijn vier daklozen op straat doodgeslagen toen ze lagen te slapen. Een vijfde ligt met zware verwondingen in het ziekenhuis. Dat heeft de politie in New York zaterdag bekendgemaakt.

Redactie

Volgens de politie zijn ze aangevallen door een 24-jarige man met een metalen voorwerp, waarschijnlijk een honkbalknuppel. Deze man is opgepakt en zit vast. Ook het slagwapen is gevonden.De aanval vond plaats in de wijk Chinatown, op de grens met de Lower East Side. De politie werd gewaarschuwd door iemand die zag dat een man op straat lag met ernstige verwondingen aan zijn hoofd. Kort daarop ontdekte de politie een tweede slachtoffer in dezelfde straat, en even verderop nog drie. Volgens een politiewoordvoerder is het niet duidelijk of er nog meer slachtoffers zijn.

SporenZaterdagmorgen (lokale tijd) was de politie nog bezig met sporenonderzoek op de plaatsen waar de misdrijven zijn gepleegd.

De eerste griezelige ontdekking werd zaterdagnacht rond 2 uur gedaan, toen het lichaam van een man en een gewonde 49-jarige man in of nabij een gebouw in Chinatown op Manhattan werden aangetroffen. De gewonde man is naar een ziekenhuis gebracht en verkeert volgens de Amerikaanse politie in kritieke toestand.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee