Onherkenbaar! Ernstig verwaarloosde Bob ziet er een jaar later zó uit

Print
Onherkenbaar! Ernstig verwaarloosde Bob ziet er een jaar later zó uit

Bob, vlak na zijn vondst en een jaar later. Afbeelding: Dierenbescherming

Hondje Bob werd eind september 2018 zwaar verwaarloosd aangetroffen in Rotterdam. Een jaar later is het dier onherkenbaar: qua uiterlijk én gedrag. ‘Hij had behoorlijk last van verlatingsangst en kon geen tel alleen blijven. Maar nu kan hij prima een paar uur alleen zijn!’, schrijft de Dierenbescherming.

Een vervilte vacht, een slecht gebit. Bob was er slecht aan toe toen hij op 22 september 2018 door een voorbijganger gevonden werd. Hij werd naar het Dierenopvangcentrum in Vlaardingen gebracht, waar hij flink onder handen genomen moest worden. Bob had zoveel pijn dat het bijna niet mogelijk was om zijn ‘dreadlocks’ te verwijderen: ze zaten te dicht op de huid. Onder narcose werd er uiteindelijk bijna anderhalve kilo vacht van hem afgeschoren. Ook zijn gebit onderging een grondige opknapbeurt.

Vanwege de ernst van de verwaarlozing werd de dierenpolitie ingeschakeld, maar de toenmalige eigenaar van het hondje is nooit gevonden. 

Levensgenieter
Het beestje kreeg de naam Bob Marley vanwege zijn dreadlocks en vond al snel mensen die hem een thuis wilden geven. De Dierenbescherming meldt dat Bob zich heeft ontpopt tot een ware levensgenieter. ‘Hij kan zich urenlang vermaken op het strand, hij rent de golven achterna en graaft driftig in de branding. En misschien is het voor Bob wel het allerfijnst dat hij uiteindelijk voldaan en uitgeteld op schoot kan ploffen voor een flinke kroelpartij.’

Met de verlatingsangst van het hondje gaat het ook stukken beter. Hij kan inmiddels beter alleen zijn. ,,Geweldig om te zien wat je met veel geduld, liefde en aandacht voor elkaar krijgt bij een hondje dat een aardig rugzakje heeft’’, aldus zijn baasjes.

 

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen