Tweede seizoenszege binnen voor Weerter basketballers

Print
Tweede seizoenszege binnen voor Weerter basketballers

Afbeelding: Getty Images/iStockphoto

Basketball Academie Limburg (BAL) behaalde zaterdag tegen Aris Leeuwarden in de eerste thuiswedstijd de tweede seizoenszege: 74-62. De Weertenaren bleven ondanks een fiks reboundoverwicht voor Aris (26-40) knap overeind.

Voor het eerst sinds lange tijd was er in Weert een heerlijke entourage en verraste de thuisploeg vooral in het eerste kwart toen het naar een 24-11 voorsprong wegliep. De latere topscorer Trey Buch-Manning (21 punten) was alleen in de eerste tien minuten al goed voor dertien punten.

Toch moest BAL nog voor rust de mare prijsgeven omdat Samuel Idowu namens Aris ijzersterk speelde. De Friezen kwamen door de dominantie onder de borden terug tot 35-34 bij rust maar zagen daarna een mentaal sterk BAL dat het hoofd koel hield. Idowu kreeg snel een vierde persoonlijke fout, speelde daardoor na de pauze weinig terwijl de thuisploeg met beheerst spel onder leiding van floorleader Roel van Overbeek (tien assists) weinig meer weggaf. Met enkele cruciale driepunters sloeg BAL bij 68-54 een definitief gat.