Tweede seizoenszege binnen voor Weerter basketballers

Print
Tweede seizoenszege binnen voor Weerter basketballers

Afbeelding: Getty Images/iStockphoto

Basketball Academie Limburg (BAL) behaalde zaterdag tegen Aris Leeuwarden in de eerste thuiswedstijd de tweede seizoenszege: 74-62. De Weertenaren bleven ondanks een fiks reboundoverwicht voor Aris (26-40) knap overeind.

Voor het eerst sinds lange tijd was er in Weert een heerlijke entourage en verraste de thuisploeg vooral in het eerste kwart toen het naar een 24-11 voorsprong wegliep. De latere topscorer Trey Buch-Manning (21 punten) was alleen in de eerste tien minuten al goed voor dertien punten.

Toch moest BAL nog voor rust de mare prijsgeven omdat Samuel Idowu namens Aris ijzersterk speelde. De Friezen kwamen door de dominantie onder de borden terug tot 35-34 bij rust maar zagen daarna een mentaal sterk BAL dat het hoofd koel hield. Idowu kreeg snel een vierde persoonlijke fout, speelde daardoor na de pauze weinig terwijl de thuisploeg met beheerst spel onder leiding van floorleader Roel van Overbeek (tien assists) weinig meer weggaf. Met enkele cruciale driepunters sloeg BAL bij 68-54 een definitief gat.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen