Hubert Vos leidt OLS-stichting Meijel

Print
Hubert Vos leidt OLS-stichting Meijel

Blijdschap bij de winnaars van het OLS in 2019 in Sevenum: de schutters uit Meijel. Afbeelding: John Peters (archief)

Meijel / Panningen / Koningslust / Grashoek / Egchel / Helden / Maasbree / Kessel / Beringe / Baarlo / Kesseleik -

Oud-burgemeester Hubert Vos komt weer terug naar Meijel. Hij is benoemd tot voorzitter van de stichting die het Oud Limburgs Schuttersfeest (OLS) houdt in 2020.

Vos was burgemeester van Meijel van 1993 tot 2003 en is nu burgemeester van Asten. Schutterij St. Willibrordus won d’n Um dit jaar en is momenteel druk bezig de organisatie te vormen voor het cultuurhistorisch evenement volgend jaar. Er zijn zeker duizend vrijwilligers nodig om het volksfeest in goede banen te leiden. Voor schutterij St. Willibrordus, ook wel ‘De Grúún van Méél’ genoemd, is het de tweede keer dat zij het OLS gaat organiseren. De schutters wonnen al eerder d’n Um in 1954.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen