Black Label Hotels neemt exploitatie Hotel Merici in Sittard over

Print
Black Label Hotels neemt exploitatie Hotel Merici in Sittard over

Afbeelding: © Hotel Merici

Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Obbicht / Grevenbicht / Sittard / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Geleen / Graetheide / Windraak -

Black Label Hotels wordt per 1 januari 2020 de nieuwe exploitant van Hotel Merici aan de Oude Markt in Sittard. Het hotel is gevestigd in het voormalige klooster van de zusters Ursulinen.

De bedrijfsovername gaat gepaard met een forse uitbreiding. Het viersterrenhotel in het historische Kloosterkwartier telt op dit moment 48 kamers. Dat aantal groeit in de loop van 2020 uit tot circa 90. Ook komen er diverse vergader- en evenementenfaciliteiten en een restaurant. De verbouwing moet na de zomer volgend jaar klaar zijn. Volgens Black Label Hotels verloopt de overname van huidig exploitant Jean-Paul Hameleers voorspoedig.

Tweede project in Sittard “Het verzoek van de eigenaar, de Belgische investeringsmaatschappij Pantelis Group, aan Black Label Hotels om de zaakvoering van Hotel Merici voor onze rekening te nemen, is een buitenkans”, zegt directeur Martin Hendricks van Black Label Hotels. “We praten hier over een charmant kloostergebouw met charme en allure. De totale investering door Pantelis Group in het Kloosterkwartier is rond de 20 miljoen euro. En de uitbreiding van het hotel is goed voor 30 tot 40 nieuwe banen. Alle lopende arbeidscontracten nemen we mee over.”

Voor Black Label Hotels is het het tweede hotelproject in Sittard in korte tijd. In mei van dit jaar maakte het bedrijf van de Sittardse ondernemer Martin Hendricks bekend dat het in het voormalig schoolgebouw van het Bisschoppelijk College aan de Parklaan een hotel zal openen onder de naam DoubleTree by Hilton Sittard. Hiervoor is met Hilton een franchise overeenkomst getekend. De deuren van dit hotel gaan eind 2020 open.

De jonge hotelcollectie is ook eigenaar van Kasteel de Hoogenweerth in Maastricht en Black Label Hotel Valkenburg op het voormalig terrein van De Leeuw brouwerij.

De inhoud van deze productie valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid van De Limburger. Meer van WijLimburg