Stikstofuitspraak ‘gijzelt’ Nederweert

Print
Stikstofuitspraak ‘gijzelt’ Nederweert

Het stikstofspook. Afbeelding: Marco Jeurissen

Ospel / Leveroy / Nederweert / Nederweert Eind / Ospeldijk -

Wat gaat Nederweert doen aan de gevolgen van de stikstofuitspraak van de Raad van State? Hoe kunnen de gevolgen beperkt blijven?

Dat wil de fractie JAN in de gemeenteraad van Nederweert graag weten van burgemeester en wethouders. De uitspraak kan namelijk grote gevolgen hebben voor onder andere alle plannen van de agrariërs in deze gemeente. Maar ook de natuur moet beter tegen stikstof beschermd worden en er liggen drie belangrijke natuurgebieden in Nederweert.

Hoe gaat het college van B en W dit aanpakken? Welk plan is hiervoor in de maak? Welke projecten lopen vertraging op en hoe kunnen die worden vlotgetrokken? De fractie JAN stelt voor dat het college op korte termijn op deze en andere vragen een antwoord geeft en een informatieavond houdt om alle inwoners en bedrijven goed te informeren.

JAN geeft alvast in overweging mee dat niet alleen saneren van de veestapel een optie is, maar ook het verlagen van de snelheid op de wegen rondom Nederweert. Ook dat leidt tot een vermindering van stikstofuitstoot.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen