VVV kan PSV een uur lang bijhouden, maar verliest met ruime cijfers

Print
VVV kan PSV een uur lang bijhouden, maar verliest met ruime cijfers

Afbeelding: VI Images

Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Tegelen / Velden / Belfeld / Blerick / Arcen -

VVV heeft de uitwedstrijd tegen titelkandidaat PSV zondagavond met 4-1 verloren. De Venlonaren hielden een uur stand. Het was de derde nederlaag op rij voor de ploeg van Robert Maaskant.

De wedstrijd begon met een minuut stilte voor de overleden vader van PSV-middenvelder Mohamed Ihattaren die logischerwijs geen onderdeel uitmaakte van de selectie van hoofdtrainer Mark van Bommel. Voormalig VVV-keeper Lars Unnerstall zat op de bank bij de Eindhovenaren.

VVV had in de achtste minuut op voorsprong moeten komen in het Philips Stadion. Haji Wright kreeg de bal op een presenteerblaadje na een voorzet van Tobias Pachonik, maar de spits schoot de bal oog in oog met PSV-doelman Robbin Ruiter slapjes in de handen van de vervanger van Jeroen Zoet. Thorsten Kirschbaum volgde het voorbeeld van zijn collega door de eerste kans van PSV na zeventien minuten onschadelijk te maken. De VVV-doelman zag aanvaller Bruma op zich afkomen en keerde zijn inzet met de voet.

Lees verder onder de foto.

VVV kan PSV een uur lang bijhouden, maar verliest met ruime cijfers
Foto: VI Images

Na de kans van Bruma bleef het eenrichtingsverkeer op het doel van Kirschbaum, maar hield VVV de eerste helft wel stand. Na rust kwam de ploeg van Robert Maaskant er in het eerste kwartier twee keer via de counter uit, maar dat leverde niets op. Steven Bergwijn bracht PSV in de 62e minuut op voorsprong, 1-0, en drie minuten later was het Denzel Dumfries die het geloof in een goede afloop voor de Venlonaren definitief weg poetste met de 2-0. In de 71e minuut maakte Donyell Malen er 3-0 van. Pachonik deed nog wat terug namens VVV door met een volley de 3-1 binnen te schieten, maar Malen had het laatste woord met de 4-1.

Kijk hier naar een nieuwe aflevering van Komt dat Schot, het online voetbalprogramma van De Limburger:

Komt Dat Schot - KDS #10. Video: De Limburger