Elke dag activiteiten bij Buitencentrum De Pelen in de herfstvakantie

Print
Elke dag activiteiten bij Buitencentrum De Pelen in de herfstvakantie

Ontdek de natuur van De Groote Peel. Afbeelding: Marijke Vaes-Schroën | Staatsbosbeheer

Ospel -

Staatsbosbeheer biedt in de herfstvakantie vanaf Buitencentrum De Pelen een gevarieerd programma voor het hele gezin. Van maandag 14 tot en met vrijdag 18 oktober zijn er elke dag om 11.00 uur ‘Peel Ontdektochten’. Een Peelgids zorgt voor de begeleiding. Er zijn ook activiteiten die men zonder gids kan doen.

Op maandag 14, woensdag 16 of vrijdag 18 oktober is er de ontdektocht ‘Spannende Spinnen’. Deelnemers leren de verschillende manieren waarop spinnen een web maken en hun prooi vangen. Op dinsdag 15 en donderdag 17 oktober is er een ontdektocht paddenstoelen. Deelnemers leren onder andere het verschil tussen plaatjes- en buisjeszwammen en hoe paddenstoelen zich voorplanten.

De Peel Ontdektochten starten telkens om 11.00 uur bij de balie van Buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 in Ospeldijk. De route is ongeveer 2 kilometer lang en duurt 1,5 tot 2 uur. Deelname kost € 5,- voor volwassenen en € 3,50 per kind. Aanmelden kan online.

Bij de balie van het buitencentrum zijn tevens verhuurtochten verkrijgbaar. Met een tas vol materialen en een opdrachtenboek de natuur ontdekken op een speelse manier. Voor kleuters is er het Kabouterpad en voor grotere kinderen De Peel Beleef-je-Buiten Tocht. Deelname aan deze tochten kost € 5,- per kind inclusief leuke extra’s, (groot)ouders hoeven niet te betalen. Voor de verhuurtochten hoef je je niet aan te melden en starten kan tussen 10.00 en 14.00 uur (Kabouterpad tot 15.00 uur).

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →