Tentoonstelling ‘Door de tijd heen’ in Horst

Print
Tentoonstelling ‘Door de tijd heen’ in Horst

Het in november 1944 verwoeste kasteel Broekhuizen op canvas. Afbeelding: Historische Kring Broekhuizen- Broekhuizenvorst

Griendtsveen / Swolgen / Broekhuizenvorst / Melderslo / Hegelsom / Meterik / Meerlo / Tienray / Broekhuizen / Horst / America / Grubbenvorst / Lottum / Sevenum / Kronenberg / Evertsoord -

In het kader van 800 jaar Horst ad Maas verzorgt de St Historische Kring Broekhuizen- Broekhuizenvorst op 12, 13 en 14 oktober in BMV de Schakel in Broekhuizenvorst een tentoonstelling over de beide dorpen wat er zich van verleden tot heden heeft afgespeeld.

Te zien is hoe de dorpen door de tijd heen zijn veranderd, mede door de industrialisatie, de ruilverkaveling, de overstromingen en Mooder Maaswerken. Het leven in vroeger tijden, de oude verenigingen en de school komen in beeld. Ook voor WOII is ruim aandacht. Zo is er een maquette te zien van het in november 1944 verwoeste kasteel Broekhuizen. De tentoonstelling is te bezichtigen op de zaterdag en zondag van 13.30 tot 18.00 uur en op de maandag van 13.30 tot 17.00 uur.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →