Queen Elizabeth start zoektocht naar paardenverzorger

Print
Queen Elizabeth start zoektocht naar paardenverzorger

Afbeelding: AFP

De Britse koningin Elizabeth (93) is naast een liefhebber van Corgi’s ook dol op paarden. Maar omdat ze haar paarden niet altijd zelf kan verzorgen, is de Queen nu op zoek naar een paardenverzorger.

In de vacature, die sinds het begin van deze maand online staat, valt te lezen dat Elizabeth op zoek is naar iemand met een passie voor paarden. Hij of zij zal naast een loon van zo’n 25.000 euro per jaar ook een woonruimte op Buckingham Palace krijgen en van alle maaltijden worden voorzien. De verzorger moet instaan voor het trainen van de paarden, het opruimen van de stallen en er wordt ook verwacht dat hij of zij de nodige ervaring heeft met paardrijden en het mennen van de dieren omdat de kans bestaat dat de verzorger ook een rol zal spelen bij ceremoniële evenementen.

De verzorger zal 33 dagen vakantie krijgen, net als een werkgeversbijdrage van 15 procent. Wie zijn kans wil wagen, kan solliciteren. Dat moet wel voor 10 oktober gebeuren. Op 21 en 22 oktober worden de sollicitatiegesprekken gehouden.