Uitwisselingsconcert

Dirigent ontmoet zijn muzikanten halfweg

Print
Dirigent ontmoet zijn muzikanten halfweg

De Vriendenkring bijt het spits af bij het uitwisselingsconcert in Wanroij.

Well / Afferden / Siebengewald / Bergen / Wellerlooi / Aijen / Nieuw-Bergen / Heukelom / Knikkerdorp -

De Leunense dirigent Geert Jacobs geeft muzikale leiding aan Fanfare Aurora uit Heesch (NB) en Harmonie De Vriendenkring uit Well. De repetities vinden steeds gescheiden plaats, maar zaterdag treffen beide muziekverenigingen elkaar tijdens een uitwisselingsconcert ’Meet in the Middle’ in het Brabantse Wanroij.

Het concert in ’t Wapen van Wanroij geldt als voorbereiding op concoursen die De Vriendenkring en Aurora op respectievelijk 20 oktober (Roermond) en 20 november (Veldhoven) afwerken. Het motiveerde Jacobs om in de opmaat naar deze muzikale examens een concert te plannen ergens halverwege de weg Well – Heesch. Meet In The Middle, dus. Voorwaarde was wel dat het een zaal moest zijn met een goede klank en een groot podium want beide korpsen tellen ongeveer 70 muzikanten waaronder een grote slagwerksectie. Vanwege de goede reputatie van de grote zaal van het ’t Wapen van Wanroij was de keuze snel gemaakt. Harmonie de Vriendenkring komt uit in de derde divisie en bestaat al ruim 130 jaar. De vereniging heeft een verleden met veel muzikale hoogtepunten waaronder diverse promoties en landskampioenschappen, onder meer met de huidige dirigent. Ook plaatselijke en regionale optredens staan regelmatig op het programma zoals het jaarlijks carnavalsconcert Mosa Joertsicus. Fanfare Aurora (eerste divisie) is opgericht in 1906, en heeft gezelligheid, ambitie, betrokkenheid en muzikaliteit hoog in het vaandel staan. De vereniging staat midden in de gemeenschap en beschikt naast het fanfareorkest over een opleidingsorkest, malletband, jeugdorkest en een jeugdmalletband.

De Vriendenkring bijt het spits af met de mars Sonority en de concertwerken Ministry Of Winds en Variations on a Korean folk song. Na de pauze zal Aurora het concert vervolgen met inspeelwerk March en de concertwerken Alea et Bellum van Jan de Haan en Aurora van Eric Swiggers. Het gratis Uitwisselingsconcert begint om 19.30 uur. ’t Wapen van Wanroij is vanaf 19.00 uur open.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen