Staatsbosbeheer kapt populieren in het Roerdal

Print
Staatsbosbeheer kapt populieren in het Roerdal

Staatsbosbeheer gaat op een aantal verspreid liggende percelen langs de Roer in het gebied tussen Sint Odiliënberg en Herkenbosch populieren kappen. Afbeelding: De Limburger

Herkenbosch / Sint Odiliënberg -

Staatsbosbeheer gaat op een aantal verspreid liggende percelen langs de Roer in het gebied tussen Sint Odiliënberg en Herkenbosch populieren kappen. De werkzaamheden, die enkele weken in beslag nemen, gaan woensdag van start.

De percelen zijn eigendom van Staatsbosbeheer. Het zagen duurt enkele weken en vindt plaats met oogstmachines. „Plaatselijk kunnen de werkzaamheden voor overlast zorgen. We proberen deze uiteraard zo veel mogelijk te beperken”, aldus Mark Daemen van Staatsbosbeheer. „Bijzondere dieren en planten zijn vooraf in kaart gebracht en worden tijdens het werk zorgvuldig ontzien.”

De populieren zijn kaprijp. Nagenoeg alle bomen op de betreffende percelen worden omgezaagd en afgevoerd. Daemen: „Individuele bomen met een karakteristieke vorm en bijzondere bomen met bijvoorbeeld verblijfplaatsen van vleermuizen worden gespaard.” Voor de gekapte populieren worden binnen afzienbare termijn nieuwe bomen aangeplant.

Voor meer informatie over de werkzaamheden kan contact worden opgenomen met Staatsbosbeheer Midden-Limburg, via telefoonnummer 0475-528500.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen