Karttalent Kris Haanen rijdt twee WK’s in één maand

Print
Karttalent Kris Haanen rijdt twee WK’s in één maand

Kris Haanen in actie op het circuit in Genk. Afbeelding: Bas Kaligis/RaceXpress.nl

Meterik -

Karter Kris Haanen uit Meterik rijdt deze maand twee wereldkampioenschappen binnen twee weken. In Genk sleepte de jonge coureur zijn tweede ticket in de wacht.

Dat betekent dat de twaalfjarige snelheidsduivel eerst van 16 tot 19 oktober meedoet aan het WK voor IAME X30-rijders in Le Mans. Meteen daarna pakt hij het vliegtuig naar Napels om in Italië het WK voor Rotax Max-rijders te rijden. Hij kwalificeerde zich voor deze titelstrijd door in het Belgische Genk beslag te leggen op de derde plaats in de eindstand van het BNL-kampioenschap.

Het Limburgse toptalent van het Engelse team Coles Racing gaat nu doen wat nog geen enkele Nederlander eerder deed: twee WK’s karten van twee verschillende motormerken rijden. Met het WK van Rotax heeft hij al de nodige ervaring. Haanen was er in 2016 in Italië al bij als deelnemer in de Micromax-klasse en werd prompt derde.

Het WK IAME X30 in Le Mans is nieuw voor hem. Hij hoopt als debutant de finale te halen, een podiumplek lijkt te hoog gegrepen.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen