Inwonertal Midden-Limburg stijgt gestaag

Print
Inwonertal Midden-Limburg stijgt gestaag

Weert verwelkomde in mei dit jaar de 50.000ste inwoner. Afbeelding: archief Peter Schols

Laar / Weert / Altweerterheide / Stramproy / Tungelroy / Swartbroek / Ospel / Leveroy / Nederweert / Nederweert Eind / Ospeldijk / Echt / Koningsbosch / Sint Joost / Susteren / Slek / MariaHoop / Baakhoven / Dieteren / Illikhoven / Vissersweert -

Het aantal inwoners in Midden-Limburg blijft stijgen. Dit jaar tot nog toe met ruim negenhonderd.

Weert is de grootste stijger met 302 inwoners tot en met augustus. Daarna volgen Maasgouw (231), Leudal (189), Roermond (156) en Echt-Susteren (59). Roerdalen (-19) en Nederweert (-9) daalden qua inwoneraantal. De groei in Midden-Limburg is vooral te danken aan de toestroom uit binnen- en buitenland. Wat de ‘eigen lui’ betreft, sterven er meer dan dat er geboren worden. Nederweert is een uitzondering: daar is tot en met augustus een geboorteoverschot van 9 mensen.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen