Tbs’ers De Rooyse Wissel vanaf december op verlof met enkelband

Print
Tbs’ers De Rooyse Wissel vanaf december op verlof met enkelband

Afbeelding: Lé Giesen

Oostrum / Oirlo / Leunen / Castenray / Heide / Ysselsteyn / Venray / Geijsteren / Veulen / Merselo / Vredepeel / Smakt / Wanssum / Blitterswijck -

Tbs’ers uit De Rooyse Wissel in Venray kunnen vanaf december met een enkelband op verlof worden gestuurd. De proef duurt twee jaar en moet voorkomen dat tbs’ers er tussenuit knijpen tijdens hun verlof. Het ministerie van Justitie en Veiligheid bevestigt berichtgeving van De Telegraaf hierover.

Niet iedereen hoeft deel te nemen aan de proef. Het gaat om maatwerk, aldus het ministerie. „In het algemeen kan je stellen dat hoe hoger de kans is op een onttrekking des te eerder een enkelband.”

In totaal nemen vijf klinieken deel aan de proef. Het gaat om De Rooyse Wissel, Van Mesdag, Kijvelanden, De Pompestichting en De Oostvaarderskliniek. Andere klinieken kunnen zich nog bij de proef aansluiten.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen