Meld misdaad

Politie in Noord-Limburg introduceert meldingenkaart

Print
Politie in Noord-Limburg introduceert meldingenkaart

De meldingenkaarten worden deze week met de VIA kranten in de Kop van Noord-Limburg verspreid.

Afferden / Siebengewald / Bergen / Well / Wellerlooi / Aijen / Nieuw-Bergen / Heukelom / Knikkerdorp / Ottersum / Milsbeek / Heijen / Ven-Zelderheide / Gennep / Molenhoek / Mook / Middelaar / Plasmolen -

Een verdachte situatie? Meld het! Een melding maken bij de politie kan vanaf nu ook anoniem via een meldingenkaart. Deze kaart wordt met de eerstvolgende editie van de VIA verspreid.

Soms hebben buurtbewoners al langer vermoedens dat er iets niet in de haak is, maar durven zij dit niet door te geven. Is er het vermoeden dat in de buurt een hennepkwekerij of van een xtc-lab gevestigd is? Staan er regelmatig auto’s verkeerd geparkeerd? Zijn er signalen van huiselijk geweld? Of zijn er situaties waarvan burgers het belangrijk vinden dat ze bij de politie terechtkomen? Met de meldingenkaart kan de kwestie onder de aandacht van de politie gebracht worden. Deze kaart is niet bedoeld voor echte spoedzaken. In dat geval moet altijd 112 gebeld worden.

Gebruik

De politie is telefonisch 24 uur per dag te bereiken via 0900-8844 of bij spoed via 112. Melden via social media kan op Facebook (@politie Venray-Gennep) of Instagram @wijkagenten_gennep,@wijkagent_Mook_en_Middelaar, @wijkagent_esthervanlee, @wijkagent_marceldeenen (deze accounts worden niet 24 uur uitgelezen). Wie niet over internet beschikt kan de meldingenkaart invullen en opsturen. Hiermee kan een verdachte situatie omschreven worden. Het is mogelijk dat anoniem te doen of de gegevens in te vullen zodat de politie contact kan opnemen als er vragen zijn. Als de situatie omschreven wordt, is het een kwestie van de kaart vouwen, dichtplakken en in de brievenbus doen. De meldingenkaart mag ook in de brievenbus van het politiebureau gedaan worden. Natuurlijk kan er ook anoniem melding worden gemaakt bij de onafhankelijke stichting M. (Meld Misdaad Anoniem) via het gratis telefoonnummer 0800-7000.

Niet ontvangen?

Inwoners van de gemeente Gennep, Bergen en Mook en Middelaar (Venray) die de kaart niet hebben ontvangen, of een extra exemplaar willen, kunnen daarvoor terecht op de politiebureaus in de regio. Het politiebureau in Gennep (Europaplein 5) is geopend op dinsdag, woensdag en vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur. Het politiebureau in Venray (Leunenseweg 4) is open op maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur. De kaarten zijn eveneens op te halen op de gemeentehuizen van Venray, Gennep, Mook en Middelaar en Bergen.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen