Architectuur

Architect Nanne de Ru hoofdgast op Peutz-lezing in Heerlen

Print
Architect Nanne de Ru hoofdgast op Peutz-lezing in Heerlen

Nanne de Ru. Afbeelding: Powerhouse Company/Nanne de Ru

Heerlen / Hoensbroek -

Architect Nanne de Ru, medeoprichter en eigenaar van Powerhouse Company in Rotterdam, geeft dinsdagavond 8 oktober in Theater Heerlen de jaarlijks terugkerende Peutz-lezing over de maatschappelijke en economische (on)mogelijkheden van de architectuur.

De Ru geeft sinds de opening van Powerhouse Company in 2005 leiding aan het kantoor in Rotterdam. Hij studeerde in 2002 af als Master of Excellence in Architecture aan The Berlage en rondde al in ’98 zijn Bachelor of Architectural Engineering af aan de Hogeschool van Amsterdam.

Onder leiding van De Ru is Powerhouse Company gegroeid tot een internationaal architectenbureau met vestigingen in Beijing, München en Oslo. Tussen 2013 en 2016 was De Ru directeur van The Berlage Centre for Advanced Studies in Architecture and Urban Design in Delft. Hij geeft regelmatig les onder meer aan de Rotterdamse Academie van Bouwkunst en Design Academy Eindhoven.

De architect heeft meerdere prijzen gewonnen zoals de Rotterdam Maaskantprijs voor Jonge Architecten in 2011, de Dutch Design Award in 2008 en de NAi / AM Award in 2008.

De Peutz-lezing begint om 20.00 uur in Theater Heerlen. Kaarten zijn te krijgen via de website van de Parkstad Limburg Theaters:

www.parkstadlimburgtheaters.nl