Parijs-Tours allerlaatste koers voor Roy Curvers

Print
Parijs-Tours allerlaatste koers voor Roy Curvers

Roy Curvers stopt na dit seizoen. Afbeelding: AFP

Roy Curvers rijdt komende zondag zijn laatste wielerkoers. Na Parijs-Tours houdt de 39-jarige Limburger het, na twaalf seizoenen als prof, voor gezien.

Curvers werd in 2008 beroepswielrenner bij Skil-Shimano, het huidige Sunweb. De renner uit Roggel reed zijn hele loopbaan voor dezelfde werkgever. Hij won één koers: Halle-Ingooigem in 2011. In alle acht grote rondes waarin hij startte, haalde de Midden-Limburger de finish.

Bovenal was Curvers wegkapitein en speelde hij een belangrijke rol in de sprintoverwinningen van Marcel Kittel en in mindere mate John Degenkolb. Ook was hij een klankbord voor Tom Dumoulin, die na dit jaar weggaat bij de ploeg van Iwan Spekenbrink.

Na zijn wielerpensioen blijft Curvers op diverse fronten actief voor Team Sunweb.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen