Limburgse film ‘Wild’ wint internationale prijs

Print
Limburgse film ‘Wild’ wint internationale prijs

Fragment uit ‘Wild’. Afbeelding: CineSud

De korte film ‘Wild’ van Jan Verdijk is op het Sitges Film Festival bekroond met de Méliès d’Or. Dit betekent dat ‘Wild’ zich een jaar lang de beste korte fantastische film van Europa mag noemen.

‘Wild’ is een zwartkomische korte film van Jan Verdijk, waarin een gezin op vakantie gaat in Limburg. Al snel loopt de spanning op door het irritante gedrag van de man (Wouter Hendrickx). Als de vrouw (Hannah van Lunteren) het niet meer aankan en met de zoon vertrekt, komt de man in de problemen als hij twee jagers tegenkomt.

‘Wild’ beleefde april jongstleden zijn wereldpremière op het 35ste Imagine Film Festival in Amsterdam. Daar kreeg de film al een zilveren onderscheiding. In Spanje volgde een gouden prijs. ‘Wild’ kwam tot stand in het kader van CineSud’s Shorts Lab (voorheen CineSud Talent) en werd geproduceerd door The Rogues, in samenwerking met CineSud.

De film is geregisseerd en geschreven door Jan Verdijk, die eerder indruk maakte met zijn korte film ‘Valt een man uit de lucht’.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen