EHBO

Gastlessen van brandweer en Rode Kruis op Elzendaalcollege

Print
Gastlessen van brandweer en Rode Kruis op Elzendaalcollege

Het Rode Kruis en de brandweer gaven gastlessen op het Elzendaalcollege in Gennep.

Ottersum / Milsbeek / Heijen / Ven-Zelderheide / Gennep -

Reanimeren, verbinden, rookontwikkeling in huis en brandpreventie. De vierdejaars leerlingen van de profielen Dienstverlening & Producten en Zorg & Welzijn van Elzendaalcollege Gennep hebben afgelopen week tijdens de gastlessen van de brandweer en het Rode Kruis door de ogen van hulpverleners gekeken en basisvaardigheden uitgevoerd.

Samen met de brandweer hebben de leerlingen een ronde door de school gemaakt en met behulp van een nagebootst huis werd duidelijk gemaakt hoe snel rookontwikkeling in een woning kan ontstaan. Tijdens de gastles van het Rode Kruis hadden de leerlingen een dubbelrol, zowel slachtoffer als hulpverlener, en hebben zij de basisvaardigheden van EHBO geleerd.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen