Eerbetoon voor Ricksen bij duel Oranje

© VI Images

De EK-kwalificatiewedstrijd tussen Nederland en Noord-Ierland begint donderdag met een eerbetoon voor Fernando Ricksen en Humphrey Mijnals. In stadion De Kuip zullen spelers en supporters applaudisseren voor de twee overleden oud-internationals, laat de KNVB weten.

Redactie

Ricksen overleed drie weken geleden op 43-jarige leeftijd. Hij leed aan de spierziekte ALS. Ricksen kwam twaalf keer voor het Nederlands elftal uit. Eerder werd al bij Fortuna ook al een eerbetoon gehouden voor de oud- voetballer. Mijnals overleed eind juli op 88-jarige leeftijd. Hij speelde drie interlands voor Oranje.

Lees ook: Fernando Ricksen: het laatste saluut op een dag vol emoties

De wedstrijd tussen Nederland en Noord-Ierland in De Kuip is uitverkocht. Oranje zet met een overwinning een grote stap op weg naar deelname aan het EK van komende zomer. Zondag volgt in Minsk tegen Wit-Rusland de volgende kwalificatiewedstrijd.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal