Lezing

Lezing in Molenhoek: ‘Vallen en Opstaan’, de roerige geschiedenis van Oriëntalis

Print
Lezing in Molenhoek: ‘Vallen en Opstaan’, de roerige geschiedenis van Oriëntalis

Museum Oriëntalis is onderwerp van de lezing bij Stichting Culturele Activiteiten Molenhoek.

Molenhoek / Mook / Middelaar / Plasmolen -

Op uitnodiging van Stichting Culturele Activiteiten Molenhoek (CAM) presenteert directeur Erna van de Ven op donderdag 24 oktober de lezing Vallen en Opstaan waarin Museumpark Oriëntalis centraal staat. Van de Ven is directeur van Oriëntalis.

Museum Oriëntalis in Heilig Landstichting kent een roerige geschiedenis. Naam en opzet zijn diverse malen veranderd. Momenteel heet het Museum Oriëntalis Heilig Landstichting. Het is opgericht in 1911 door de katholieke priester Arnold Suys als rooms-katholiek devotiepark en pelgrimsoord voor gelovigen die niet in staat waren naar het beloofde land te gaan. De laatste decennia worstelde het park met grote financiële en ook inhoudelijke problemen. Daarom is er een opmerkelijke koerswijziging nodig gebleken en sindsdien richt het museumpark zich niet langer op één godsdienst, maar ook op de drie belangrijkste monotheïstische godsdiensten. De lezing Vallen en Opstaan begint 24 oktober om 20.00 uur, vindt plaats in gemeenschapshuis De Wieken, Esdoornlaan 5 in Molenhoek. De entree bedraagt 6 euro. Vrienden van CAM betalen 3 euro.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen