Politie deelt naam en foto van ontsnapte tbs’er die ontucht pleegde met minderjarigen in Brabant

Print
Politie deelt naam en foto van ontsnapte tbs’er die ontucht pleegde met minderjarigen in Brabant

Afbeelding: De Limburger

De politie heeft gegevens en foto’s verspreid van de TBS’er die afgelopen vrijdag wegliep uit de Pompekliniek in Nijmegen.

Het gaat om de 40-jarige Ronald van Z. die ontucht pleegde met minderjarigen in Middelbeers, Breda en Eindhoven.

De man onttrok zich vrijdagmiddag rond half drie in Nijmegen aan zijn begeleider tijdens een begeleid fietsverlof.

Dwangverpleging

Van Z. is in 2014 veroordeeld tot tbs met dwangverpleging voor een paar zedendelicten in Breda, Middelbeers en Eindhoven. Hij zocht via internet contact met minderjarigen. Dit resulteerde in ontmoetingen en in twee van die gevallen ook tot ontucht.

Een gespecialiseerd opsporingsteam van de politie, FastNL, is bezig de man op te sporen. Daar wordt nu dus de hulp van iedereen in het land bij gezocht.

Eerdere ontsnappingen

Recent namen ook al twee tbs’ers van de Pompekliniek de benen. Begin september ontsnapte een man via een raampje van de kliniek. Hij werd twee uur later opgepakt bij zijn vriendin in Groesbeek. Op 13 september ging een tbs’er er op de fiets vandoor. Ook hij was met begeleid verlof. Hij werd nog gezien in Gennep, maar werd later opgepakt op een camping in Zeeland.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen