Grote actie tegen hennep: woningen en meerdere panden in Parkstad doorzocht

Print
Grote actie tegen hennep: woningen en meerdere panden in Parkstad doorzocht

Afbeelding: Politie

/ Heerlen / Hoensbroek / Schimmert / Hulsberg / Wijnandsrade / Merkelbeek / Schinveld / Jabeek / Vaesrade / Schinnen / Klein-Doenrade / Doenrade / Bingelrade / Puth / Sweikhuizen / Amstenrade / Oirsbeek / Nuth / Brunssum / Landgraaf / Schaesberg -

In Parkstad vindt dinsdag een grote actie tegen hennep plaats. Tientallen medewerkers van het Openbaar Ministerie, politie, Belastingdienst en Team Ondermijning Limburg zijn bij het onderzoek betrokken.

De actie richt zich op de grootschalige handel in benodigdheden voor de hennepteelt waaronder hennepstekken. Er worden vijf woningen en meerdere panden doorzocht die vooral gevestigd zijn in de regio Parkstad.

In Heerlen heeft de politie enkele voertuigen, wietplanten en stekjes in beslag genomen. Ook moest een bedrijf zijn administratie inleveren. Het zou mogelijk gaan om een illegale growshop. In Geleen werd een wietplantage opgerold.

De politie hoopt in de loop van de middag (meerdere tussentijdse) resultaten te kunnen melden over de gezamenlijke actiedag.

Grote actie tegen hennep: woningen en meerdere panden in Parkstad doorzocht
Politie doet onderzoek bij een bedrijfspand in Heerlen. Foto: Bas Quaedvlieg

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen