Buuttegala Brachterbeek vernoemd naar Pierre Cnoops

Print
Buuttegala Brachterbeek vernoemd naar Pierre Cnoops

Pierre Cnoops was de initiator van het buuttegala in Brachterbeek. Afbeelding: MGL/Peter Schols

Maasbracht -

Het buuttegala in Brachterbeek draagt voortaan de naam van initiator en animator Pierre Cnoops.

De organiserende Stichting Vrienden Fanfare Eensgezindheid wil de eind vorig jaar overleden buutteredner hiermee eren voor zijn inzet. Cnoops was de drijvende kracht achter het Grand Gala van de Buut in zijn woonplaats. „Uit respect en waardering voor Pierre hebben wij besloten zijn naam voor altijd aan ons buuttegala te verbinden”, schrijft de stichting in een persbericht.

Het Pierre Cnoops buuttegala wordt op vrijdag 22 november gehouden in het Baekerhoes in Brachterbeek. Ook ditmaal zullen zowel Limburgse als Brabantse buutteredners optreden. Binnenkort wordt bekend waar en wanneer de kaartverkoop start en wie op deze avond in de buut zullen verschijnen.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen