Reizigers regelmatig te laat op station: gemeente en Arriva verplaatsen bushalte

Print
Reizigers regelmatig te laat op station: gemeente en Arriva verplaatsen bushalte

Afbeelding: Laurens Eggen

Herten / Roermond -

Reizigers die vanuit Herten de bus pakten naar het station, misten regelmatig de aansluiting met de trein. Met het verplaatsen van een bushalte hopen Arriva en de gemeente Roermond dat euvel te verhelpen.

In Herten ligt een bushalte op de Dorpstraat. Die werd door reizigers nauwelijks gebruikt, maar de chauffeur was wel veel tijd kwijt om door het centrum van Herten te rijden. Reden voor Arriva en de gemeente om die halte te schrappen en op een andere plek een nieuwe halte aan te leggen.

De nieuwe bushalte aan de Oolderweg komt bij de rotonde met de Bergstraat en de Merumerkerkweg. Omdat die nieuwe halte vlak bij de huidige halte op de Merumerkerkweg zal komen, wordt ook de laatstgenoemde halte geschrapt.

De bedoeling is dat de oude bushalte op de Dorpstraat verandert in een laad- en losplaats voor Herteheym. Wanneer de wijziging ingaat is nog niet exact duidelijk. Tot 19 november kunnen mensen nog een zienswijze indienen tegen het besluit als ze het er niet mee eens zijn.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →