Lichtjesavond Voerendaal in het teken van ‘blijvend verbonden’

Print
Lichtjesavond Voerendaal in het teken van ‘blijvend verbonden’

Sfeerfoto van een eerdere editie van de Lichtjesavond. Afbeelding: Peter Lambrichs

Ransdaal / Craubeek / Klimmen / Weustenrade / Fromberg / Kunrade / Ubachsberg / Voerendaal / Winthagen -

Nabestaanden die afgelopen jaar een dierbare hebben verloren, kunnen troost vinden op de Lichtjesavond in de H. Laurentiuskerk in Voerendaal. De avond vindt plaats op vrijdag 1 november om 19.00 uur.

De parochie H. Laurentius organiseert deze avond in samenwerking met uitvaartvereniging Voerendaal. Deze bijeenkomst is bedoeld om troost te geven aan iedereen, jong en oud. Op een waardige en respectvolle wijze denken zij terug aan dierbaren door middel van passende woorden met muzikale omlijsting. „Juist dan kan het een goed moment zijn om samen met anderen te gedenken. Het samen gedenken kan steunen bij het omgaan met het verlies, de lege plek. Bewust stilstaan bij die geliefde naaste, verloren aan de dood, maar in herinneringen en gedachten nog zó aanwezig”, melden de organisatoren.

Voor deze viering zijn speciale eikenhouten hartjes gemaakt met de namen van de overledene erop vermeld. De beide begraafplaatsen zijn die avond sfeervol verlicht met fakkels en andere aangepaste verlichting. Na afloop van de viering kunnen nabestaanden een kaarsje op het graf of bij het urnengraf van uw dierbare zetten, of mee naar huis nemen. Kinderen krijgen de gelegenheid een ballon te laten opstijgen.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Je las zojuist een gratis artikel, maar niet al onze journalistiek is gratis. Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen in de vorm van nieuws, achtergronden, analyses en opinie.

Onze verslaggevers zijn 24/7 bezig met het schrijven van deze verhalen. Zodoende geven we duiding aan het nieuws en helpen we jou met het vormen van een mening.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen