Frankfurt

‘Veel Duitse banen weg bij Deutsche Bank’

Print
‘Veel Duitse banen weg bij Deutsche Bank’

Afbeelding: EPA

Ongeveer de helft van de 18.000 banen die Deutsche Bank wil gaan schrappen zal de Duitse thuismarkt treffen.

Dat meldden ingewijden rond de zaak aan persbureau Bloomberg.

De grootste bank van Duitsland kondigde het banenverlies in juli aan. De ingreep zal de komende jaren plaatsvinden en moet helpen miljarden aan kosten te besparen. Momenteel heeft Deutsche Bank ongeveer 41.700 werknemers in dienst in Duitsland en wereldwijd gaat het om 91.700. Naar verluidt zal ook in Londen en New York een flink aantal arbeidsplaatsen komen te vervallen, omdat de bank zijn handelsactiviteiten aan het afbouwen is.

Deutsche Bank verkeert al enige tijd in zwaar weer, met onder meer een gedaalde beurskoers en hoge boetes voor misstanden uit het verleden. Ook bij de Duitse branchegenoot Commerzbank komen duizenden arbeidsplaatsen te vervallen. Eerder liep een fusiepoging van de grootste banken van Duitsland op niets uit.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen