Vertrek Hudson’s Bay uit Maastricht kost tweehonderd banen

Print
Vertrek Hudson’s Bay uit Maastricht kost tweehonderd banen

Hudsons’ Bay in Maastricht. Afbeelding: Johannes Timmermans

Maastricht / Itteren -

Het vertrek van Hudson’s Bay uit Maastricht treft tweehonderd werknemers. Dat laat wethouder Vivianne Heijnen de gemeenteraad weten.

In Nederland werken er 1424 mensen bij Hudson’s Bay, van wie relatief veel in Maastricht: 200. Alle vijftien vestigingen van het Canadese bedrijf in ons land gaan per 1 januari dicht. Afgelopen weekeinde startte de leegverkoop.

Lees ook:Hudson’s Bay bevestigt spoedig vertrek uit Nederland

Voor het personeel is een sociaal plan opgesteld dat is goedgekeurd door de ondernemingsraad, vakbonden en de aandeelhouder. De komende twee weken worden gebruikt voor individuele gesprekken met werknemers. Voor wie niet instemt met de vertrekregeling, wordt een ontslagaanvraag bij het UWV ingediend. Dat is het UWV in Amstelveen, waar het Nederlandse hoofdkantoor van Hudson’s Bay ligt. Het bedrijf wil in november een banenmarkt organiseren.

Pand

Wethouder Vivianne Heijnen zegt al sinds de zomer in gesprek te zijn met CBRE Global Investors, de eigenaar van het Maastrichtse pand. „Dit is een open gesprek, waarin verschillende scenario’s voor invulling van het pand onderzocht worden. Wij hebben er vertrouwen in dat de eigenaar de intentie heeft om het pand een goede invulling te geven.”

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen