Doorbraak in zaak miljoenenroof bij juwelier Maastricht

Een doorbraak in de zaak van de brutale miljoenenroof bij een juwelier in Maastricht, afgelopen kerst. Dinsdag heeft de politie invallen gedaan in woningen in Geleen, Servië en Bosnië. Daarbij zijn twee arrestaties verricht.

Redactie

De politie viel een woning in Geleen, drie woningen in het Servische Belgrado en een woning in het Bosnische Bijeljina binnen. In Geleen werden daarbij een man en een vrouw opgepakt.

Lees ook: Juwelier van kerstkraak verkast naar beter te beveiligen winkel

Bij de juwelierszaak aan de Platielstraat werd in de nacht na kerstavond ingebroken. In amper drie minuten tijd vulden de daders hun rugzakken daar met zo’n 150 peperdure en zeldzame horloges: Rolexen, Breitlings, Cartiers. De schade wordt geraamd op 1,3 miljoen euro. Op beelden van de bewakingscamera’s was te zien hoe de dieven via het raam aan de voorzijde naar binnen klauterden en vervolgens de zaak binnendrongen. De daders gingen er op de fiets met hun buit vandoor.

Lees ook: Juwelier na miljoenenroof: ‘Het was net een film. Ze waren maar paar minuten binnen’

© De Limburger

De Geleense arrestanten zijn de bewoners van de doorzochte woning. In Bosnië en Servië zijn vooralsnog geen arrestaties verricht. „Het is jammer dat we in Bosnië en Servië niemand hebben aangehouden. Maar we zetten het onderzoek voort. We hebben in ieder geval spullen aangetroffen waarmee we verder kunnen”, schrijft de politie in een persbericht.

Lees ook: Juwelierszaak in Maastricht wordt fort na grote kraak

In Geleen vonden agenten onder andere een doorgeladen vuurwapen, hennep, sieraden, horloges en een geldbedrag in beslag genomen. In Bosnië en Servië zijn een aantal informatiedragers en een horloge in beslag genomen. Op dit moment is nog niet duidelijk of de aangetroffen horloges deel uitmaken van de partij horloges die in Maastricht gestolen zijn. Dit zal nader onderzocht moeten worden.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal