Diamanten paar Frans en Anny Steffann straalt nog steeds van geluk

Print
Diamanten paar Frans en Anny Steffann straalt nog steeds van geluk

Frans en Anny bij haar schilderij van de koelpungel. Afbeelding: Peter Trompetter

Kerkrade / Eygelshoven -

Frans en Annie Steffann-Horsch uit de Kampstraat in de Heilust hebben onlangs hun diamanten huwelijk gevierd. Hun verkering begon met een film in bioscoop Hollandia. Gelukkig voor Frans houdt Annie van een goede film, want hij kon niet dansen.

Frans en Anny hebben elkaar in 1954 op de kermis van Spekholzerheide voor het eerst gezien. Anny stond met een goede vriendin bij de botsauto’s. Het viel haar op dat Frans voortduren naar hun aan het kijken was. In eerste instantie dacht ze dat Frans een oogje had op haar vriendin. Totdat Frans haar vraagde of ze met hem alleen naar bioscoop Hollandia wilde. Ondanks haar verbazing zei ze meteen ja. Het kwam Frans heel goed uit, want hij kon niet dansen en was ook niet echt een cafébezoeker. In de loop der jaren werd hun band steeds sterker. Na een verkeringstijd van 4 jaar werden trouwplannen gemaakt.

Huwelijksbootje

Op 7 oktober 1959 trouwden ze voor de wet in Kerkrade en op 15 juni van dat jaar was de kerkelijke inzegening in de Sint Martinuskerk in Spekholzerheide. Na het huwelijk trok het kersverse echtpaar in bij Anny’s ouders in de Kampstraat. Later kochten ze in dezelfde straat een huis, waar ze nu nog wonen. Het paar heeft twee zonen: Jack (58) en John (54). Ook hebben ze een kleinzoon, Tim van 24 jaar.

OVS

Frans heeft na zijn opleiding genoten aan de Ondergrondse Technische Vakschool 19 jaar gewerkt als ondergronds bankwerker op Staatsmijn Wilhelmina. Na de mijnsluiting in 1969 werkte Frans onder meer bij kassenbouw Grimbergen. In zijn vrije tijd was hij veel in de tuin te vinden bij zijn fuchsia’s. Ook heeft hij 30 jaar gevoetbald bij KVC Oranje en was hij de oprichter van kegelclub ‘t Kegeltje in café Brikkes.

Schilderen

Anny is geboren in de Vroedvrouwenschool maar getogen aan de Kampstraat. Naast haar werk als coupeuse heeft Anny er altijd voor gezorgd dat het huishouden op rolletjes liep. Frans en de kinderen hoefden geen boterhammen te smeren, dat deed en doet Anny nog steeds. Ze schildert graag en het resultaat van haar ijver hangt in de huiskamer. Met name is ze bijzonder trots op het schilderij met het stilleven van de koelpungel van haar man en de pijp van haar vader. Anny is sportief en neemt deel aan yogalessen.

Zonnebloem

Frans en Anny zijn meer dan 48 jaar actief als vrijwilliger bij de Zonnebloem, afdeling Kerkrade-West. Anny is meerdere jaren voorzitster geweest. Voor hun verdiensten voor de Zonnebloem zijn Anny (2004) en Frans (2007) onderscheiden met een lintje.

Geluk

Frans en Anny kijken 60 jaar later met veel plezier terug op een mooie tijd met hun gezin. Er waren hoofdzakelijk vrolijke momenten. Het diamanten echtpaar verkeert in goede gezondheid en straalt nog steeds van geluk.