Enchanted Gardens is terug!

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Nu het ’s avonds al vroeger donker wordt, opent Kasteeltuinen Arcen van vrijdag 11 t/m zondag 20 oktober haar poorten voor een nieuwe editie van het internationale lichtkunstfestival Enchanted Gardens. Het kasteel en de tuinen worden sprookjesachtig verlicht met verrassende lichtkunstobjecten van internationale kunstenaars en creaties van kinderen uit de regio.

Kasteeltuinen Arcen

Verrassende lichtkunst in het decor van Kasteeltuinen ArcenHet rondreizende festival maakt een tour langs Europese kastelen en wist al honderdduizenden bezoekers te betoveren met lichtkunst van internationale kunstenaars uit onder meer Duitsland, Italië en Polen. Tijdens Enchanted Gardens wandelt u een sfeervol uitgelichte route door het park waarbij u verrast wordt door een gevarieerde selectie van lichtkunstobjecten in de tuinen.

Een prachtige avond uit voor de hele familieHet lichtkunstfestival is een bijzondere ervaring voor jong en oud in een prachtige omgeving. Een interactieve projectie op het historische kasteel verbindt het heden en verleden terwijl oosterse lichtelementen zorgen dat u zich voor even in Azië waant. Klassieke melodieën worden op bijzondere wijze met lichtspel gecombineerd, fluorescerende watervallen creëren een mystieke sfeer die perfect past bij de vallende duisternis. Ook de beroemde Vitruviusman van Leonardo da Vinci komt tot leven tijdens Enchanted Gardens. Tijdens een stop in Club Casa Verde kan gedanst worden op muziek van de DJ Academy in samenwerking met Poppodium Grenswerk en tussendoor kan er genoten worden van een heerlijk hapje en drankje in een van de restaurants van Kasteeltuinen Arcen.

Kinderen als kunstenaarsNaast internationale kunstenaars krijgen ook kinderen uit de regio een podium op Enchanted Gardens. Een lichtproject dat op Europese lichtfestival groot succes boekte en ook in Kasteeltuinen Arcen te bewonderen zal zijn, is ‘Light Art by Kids’. In samenwerking met diverse basisscholen uit de regio zijn er meer dan 500 vlinders geknutseld die sfeervol verlicht worden. Dit jaar verschijnt ook ‘The Family Idea’ van de Engelse beeldend kunstenaar Ron Haselden in de tuinen. The Family Idea is één grote familie van gezinnen in allerlei samenstellingen. Bij elk lichtfestival wordt een gezin toegevoegd door middel van een tekenwedstrijd die onder kinderen uitgeschreven wordt. In Kasteeltuinen Arcen wordt ‘The Family Idea’ uitgebreid met het gezin van Raff uit Horst aan de Maas. Raff is 6 jaar oud en tekende zijn gezin bestaande uit vier personen. Zijn tekening wordt door middel van led-lichtslangen nagebouwd en wordt daarmee in lichtkunst vereeuwigd!

Ook overdag veel te zien en te bewonderenTerwijl Enchanted Gardens in de avonduren te bewonderen is in Kasteeltuinen Arcen, is overdag de pracht van de herfst zichtbaar tijdens de florale show Herfstig! Meer dan duizend herfstbloeiers zijn in indrukwekkende composities in de tuinen verwerkt en het kasteel is omgetoverd in een herfstige bloemenshow met het thema Mysteries van de Herfst.

Meer informatie over het programma, kaarten en combitickets vindt u op www.enchantedgardens.nl,