Vooral de mooie momenten staan centraal tijdens de Dementie Dialoog

Print
Vooral de mooie momenten staan centraal tijdens de Dementie Dialoog

Agnes Stijnen (links) en Lucretia Verweij. Afbeelding: Klein Geluk uit Roerdalen

Herkenbosch -

Onder de noemer ‘Dementie Dialoog’ brengen ervaringsdeskundigen Lucretia Verweij en Agnes Stijnen middels rollenspellen, verhalen en gesprekken de ziekte op een toegankelijke manier voor het voetlicht. Iedereen die te maken heeft of geïnteresseerd is in het onderwerp is maandagavond 14 oktober om 19.30 uur welkom in De Harch aan de Kloosterstraat 30 in Herkenbosch.

„Wanneer iemand in je directe omgeving dementie heeft, brengt dat vaak zorgen en verdriet met zich mee. Tijdens de Dementie Dialoog gaan we echter vooral in op de mooie momenten, want ook die zijn er zeker nog”, licht Agnes Stijnen de opzet van de avond, die wordt georganiseerd in samenwerking met de gemeente Roerdalen, toe.

„We brengen met een rollenspel overdenkingen in beeld rond dementie. Hierbij gaat het om een ander denkbeeld, een nieuwe manier van kijken naar de ziekte. Niet alleen medisch, maar vooral menselijk. Met ons ‘theater met een boodschap’ willen we degene met dementie een stem geven”, vertelt Lucreatia Verweij.

Agnes Stijnen: „Tijdens de avond gaat het over tóch genieten, naast het verdriet en het gevoel van verlies. Wat kun je met liefdevolle aandacht, hartelijkheid, geduld en begrip bereiken? Het waarderen van kleine dingen die wél nog kunnen, daar gaat het om.”

Aan het eind van de avond is er ruimte voor vragen of eigen verhalen. Gewoon luisteren mag ook. Het programma duurt tot 21.00 uur. Aanmelden is niet nodig.

Voor meer informatie: Sonja Thissen van de gemeente Roerdalen, telefoon 0475-538888, e-mail: sonja.thissen@roerdalen.nl.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen