Coalitie tegen eenzaamheid in Valkenburg aan de Geul

Print
Coalitie tegen eenzaamheid in Valkenburg aan de Geul

Wethouder Rémy Meijers zet als eerste zijn handetekening voor de coalitie tegen eenzaamheid. Afbeelding: De Limburger

Houthem -

Tientallen instellingen, organisaties en bedrijven uit Valkenburg hebben zich dinsdagmiddag in Houthem aangesloten bij een coalitie tegen eenzaamheid.

Zij zeggen daarmee toe dat zij elk vanuit hun eigen achtergrond een bijdrage zullen leveren aan het tegengaan van eenzaamheid, met name onder ouderen.

„Daarbij zoeken we naar simpele oplossingen en gaan we ook buiten de geijkte paden”, zegt Marion Janssens van de gemeente Valkenburg. „Dat kan heel eenvoudig zijn. Een supermarkt in onze gemeente nodigt regelmatig ouderen uit om in de winkel een kopje koffie te drinken, soms met een stukje vlaai. Anderen gaan met de buren af en toe wandelen. Meer hoeft het in principe niet te zijn.”

Lees verder onder de foto.

Coalitie tegen eenzaamheid in Valkenburg aan de Geul
De deelnemers aan de conferentie ‘Eén tegen eenzaamheid’ in De Holle Eik in Houthem. Foto: De Limburger

In het voorjaar wordt bekeken wat de alliantie tussen al die verschillende ondertekenaars in de praktijk oplevert.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen