Verdachte aangehouden in Frankrijk voor schietincident op Heerlens speelveldje

Print
Verdachte aangehouden in Frankrijk voor schietincident op Heerlens speelveldje

Afbeelding: Arnaud Nilwik

Heerlen / Hoensbroek -

Een 31-jarige man die verdacht wordt van betrokkenheid bij een schietincident in Heerlen is aangehouden in Frankrijk.

De aanhouding vond plaats op 19 september, maar werd dinsdag pas naar buiten gebracht door het Openbaar Ministerie (OM). Afgelopen donderdag is de verdachte door de Franse autoriteiten uitgeleverd aan Nederland. De afkomst van de man is niet bekendgemaakt.

Lees ook: Slachtoffer schietpartij Heerlen had conflict met vier personen

Het OM verdenkt de man van poging tot doodslag op een 28-jarige man uit Heerlen. De Heerlenaar raakte op 17 mei 2019 op klaarlichte dag in conflict met vier mannen, onder wie de verdachte. De ruzie vond plaats op een speelveldje aan de Verschuurstraat. Hierbij zijn schoten gelost en is de Heerlenaar zwaargewond geraakt.

Lees ook: Gewonde bij schietpartij Heerlen

Na het schietincident sloeg de verdachte op de vlucht. Dankzij een Europees arrestatiebevel, kon de verdachte tijdens een verkeerscontrole worden aangehouden tijdens een verkeerscontrole. De rechter-commissaris besloot de voorlopige hechtenis van de verdachte met twee weken te verlengen. De drie andere mannen zijn volgens het OM als getuige aangemerkt in het onderzoek.

Video: Track ‘88

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen