Lumière Cinema presenteert eigen jeugdfilm- en mediafestival

Print
Lumière Cinema presenteert eigen jeugdfilm- en mediafestival

Still uit Kapsalon Romy, een nieuwe jeugdfilm van Nederlandse bodem die tijdens het festival te zien is. Afbeelding: Elmer van der Marel

Maastricht / Itteren -

Lumière Cinema houdt van woensdag 16 tot en met zaterdag 19 oktober in Maastricht voor het eerst het Filmblik Festival, een jeugdfilmfestival voor kinderen van 2 tot en met 13 jaar.

Lumière verwelkomt jonge filmfans tijdens de herfstvakantie met een deze eerste editie van het Filmblik Festival. Tijdens het festival zien bezoekers kinder- en familiefilms voor jong én oud samen op het grote doek.

Vanuit ‘Lumière LAB’ is een divers workshopaanbod ontwikkeld voor kinderen van verschillende leeftijden. In de workshops ontdekken kinderen verschillende facetten van het filmmedium. Zo kunnen kinderen vanaf 6 jaar aan de slag met het maken van hun eigen stop-motion film en maken kinderen tot en met 13 jaar hun eigen videoclip. Frederike Migom, regisseur van de film Binti, zal persoonlijk een vlogworkshop begeleiden. Speciaal voor peuters, kleuters en hun ouders is er de workshop ‘schimmenspel’, waarbij kinderen na het zien van korte films zelf spelen en fantaseren met licht en schaduw.

Alle filmbezoekers worden tijdens het festival feestelijk ontvangen in de filmzaal en krijgen bij elke voorstelling een korte inleiding.

Workshops

Een kaartje voor een filmvoorstelling of workshop uit het festivalprogramma kost 5 euro (inloopworkshop 2,50 euro). Voor én na de film kunnen bezoekers op vertoon van hun filmkaartje met 50 procent korting naar een van de workshops uit het festivalprogramma. Zie voor het complete festivalprogramma lumiere.nl/festivals/filmblik-festival