NVWA waarschuwt voor oververhitting cv-ketels

Print
NVWA waarschuwt voor oververhitting cv-ketels

Afbeelding: ANP XTRA/Lex van Lieshout

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) waarschuwt voor oververhitting bij cv-ketels van het merk AGPO Ferroli.

Het bedrijf moet van de NVWA alle consumenten met een ketel van het merk waarschuwen om op tijd onderhoud te laten verrichten. AGPO Ferroli moet ook bij alle ketels een voorziening aanbrengen dat de ketel uitgaat als het te heet wordt.

Het gaat om ketels van de typen Econpact, Ultima, MegaDense en MegaLux, geproduceerd in de periode 1997-2008. Iedereen met een dergelijke ketel kan volgens de NVWA het beste contact opnemen met de monteur.

De NVWA start naar aanleiding van deze problemen een onderzoek naar de veiligheidsvoorzieningen die leveranciers van cv-ketels aanbrengen.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen