Tjeu Gielen vertelt over de Kreppel

Print
Tjeu Gielen vertelt over de Kreppel

De Kreppel in Heythuysen. Afbeelding: Pieter Knippenberg

Heythuysen -

Op verzoek van Heemkundevereniging Heitse vertelt Tjeu Gielen over het gebouw De Kreppel in Heythuysen. Deze lezing vindt plaats op maandag 14 oktober om 19.30 uur in Eetcafé De Tump aan de Kloosterstraat in Heythuysen.

Tjeu Gielen (Heythuysen 1943) woont nog altijd schuin tegenover de voormalige hoofdingang van Zorgcentrum de Kreppel. Hij heeft ook tientallen jaren ‘op de Kreppel’ gewerkt en is altijd zeer geïnteresseerd geweest in de zeker 300 jaar oude historie van de Kreppel. Hij heeft door de jaren heen veel informatie over de Kreppel vergaard die hij in de vorm van een lezing met belangstellenden wil delen. Aan bod komen naast de bouwgeschiedenis ook de vele gebruiksfuncties van het gebouw, dat in eerste aanleg - volgens Tjeu - een herenhuis met een boerderij was die veel leek op de huidige Elshof. Na vele verbouwingen en uitbreidingen is het geworden wat het nu is. Ook de vele verschillende eigenaren en bewoners van de Kreppel komen in de lezing voorbij, waarbij er vanzelfsprekend wordt stilgestaan bij de Zusters Franciscanessen van Heythuysen. Natuurlijk is er aandacht voor het onderwijs dat op de Kreppel werd verzorgd. Het pensionaat, de normaalschool maar ook de Reichsschule für Mädel die door de Duitse bezetter in het pand werd gerund. Het verhaal over de Kreppel wordt verteld aan de hand van vele foto’s.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen